'Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk!' Spr 29:18

Geboren en getogen in Twente in het jaar 1970.

Na de hogere hotelschool heb ik bedrijfskunde gestudeerd op Nijenrode. Nu vele jaren later heb ik in loondienst en met name als ondernemer zakelijk veel mogen zien en meemaken. Van de wereld, maar ook van de bedrijven en met name ook de mensen. Verbeteren, verfraaien, versnellen, maar ook het overnemen- en verkopen van de bedrijven vond en vind ik spannende processen. Mijn kracht ligt in het ontwikkelen en vermarkten van (innovatie) concepten/ ideeën. Daarbij voel ik me als een vis in het water. Overigens geloof ik als hedonist dat genot het hoogste levensdoel is.

Na jarenlang druk doende geweest te zijn om mensen structureel te helpen met hun inzetbaarheid begon ik me serieus af te vragen wat onze toegevoegde waarde was als we zieke mensen weer hielpen inzetbaar te worden en te blijven om ze vervolgens terug te laten keren in zieke organisaties. Ik begon me steeds meer te storen aan hoe wij als mensen binnen organisaties met elkaar omgaan, op alle niveaus van de organisatie. We maken het elkaar onnodig lastig wetende dat we het grootste deel van ons levend werkend doorbrengen.

Een goede vriendin van me schreef onlangs als aankondiging voor een lezing:

‘Ik weet niet of Rik een exact moment kan aanwijzen dat zijn inzichten wijzigden. Ik weet wel dat ik in de loop der jaren onze gesprekken steeds interessanter vond. Over de - in zijn ogen veel te hoge -aantallen mensen dat in Nederland arbeidsongeschikt raakt. En hoe boos hij kan worden op organisaties die mensen onfatsoenlijk behandelen en afdanken, o.a. tijdens reorganisaties bijvoorbeeld. Rik weet als geen ander hoe je in een organisatie de omzet verhoogt en de winst maximaliseert. Ik vind het daarom supercool dat juist hij sinds zijn aanstelling als directeur van de Smart Group aangeeft dat andere doelen belangrijker zijn dan louter financiële. Dat het gaat om zinvol werk en zingeving. Dat organisaties en mensen moed moeten tonen en betekenis van werk moeten kiezen boven financiële doelstellingen. Dat we moeten leren dat het prima is om fouten te maken en dat het juist leerzaam is om het níet alle antwoorden te weten’.

Ik vind het geweldig om op het podium te staan en inzichten met elkaar te delen of je uit te dagen over wat jij nu echt belangrijk vindt en je betekenis in vindt. Als dagvoorzitter, spreker of in welke vorm sta ik graag stil bij de volgende uitdaging waar ikzelf, jij, je organisatie of doelgroep voor staan. Heb je tips, tricks of leuke items die je wilt delen of wil je een keer sparren, zoek je een (dag)voorzitter of een spreker dan hoor ik graag van je.

Ik ben natuurlijk actief op Linkedin en in mindere mate op Twitter voor actuele onderwerpen die me interesseren.