Ik heb nog nooit 1 wedstrijd gewonnen op mijn zwakke punten – Marc Lammers

Altijd op tijd komen en iedere deadline halen zijn dingen die ik niet kan afvinken. ‘Heb je de entree bewijzen bij je’ en ‘je zou toch niet vandaag, maar gisteren die spullen afgeven’ hoor ik vaker dan eens.

Het is niet dat het me niet interesseert, maar ik ben er niet zo goed in. Ik stel op die momenten andere prioriteiten; focus me volledig op waar ik op dat mee bezig ben. Je kunt er uren met mij over praten, ik kan je bergen beloven. Maar of ik het ga doen.. van die 6 maak je niet snel een 7 of 8. Waarschijnlijk kost het ons beiden bergen energie.

Zinvol is de focus op mijn sterke punten en het inzetten van (al) mijn talenten. Ik ben nogal uitgesproken en de activiteiten waar ik goed in ben zul je waarschijnlijk wel herkennen. Mogelijk mijn talenten ook. Ik zeg mogelijk, want talenten zijn niet altijd even makkelijk te herkennen.

Het is genoegzaam aangetoond dat inzetten op competenties (hetgeen iemand heeft aangeleerd) en diens talenten het meeste oplevert. Maar is hetgeen je ziet een competentie van iemand of een talent? Heb jij dat goed inzichtelijk om iemand dusdanig te helpen dat werken niet meer als werk voelt, maar als favoriet tijdverdrijf?

Met veel plezier mag ik mensen & organisaties helpen om talenten in beeld te brengen en daarmee aan het werk te gaan zijn er ook de taken die mensen niet zo leuk vinden. De taken waar je niet zo goed in bent; die voelen als corvee. Die zou je kunnen jobcraften; wat voor jou voelt als corvee voelt voor de ander mogelijk als een supergave uitdaging. Zo blijf je wendbaar.

#talent #wendbaarheid #lovemyjob