Welke klasbak staat er naast jou?

Sportkeuzes worden gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur en plezier. In sportscholen kun je zelfstandig trainen of begeleiding krijgen van een trainer. Bij sportclubs train je meestal in groepsverband, met een trainer die gericht is op plezier en ontwikkeling.

Op school leer je in een omgeving met alle benodigde faciliteiten. Leraren bieden je je dagelijkse portie kennis aan, en je ontwikkelt je door dit toe te passen op toetsen. De keuze voor een volgende klas hangt af van je voorkeuren en talenten.

Bij werk zijn faciliteiten aanwezig, afhankelijk van het type werk. Je begrijpt je taken, hebt ervaring en ontvangt instructies van je ‘baas’. De vraag is of je leidinggevende(n) je stimuleren in je ontwikkeling of dat het werk zich beperkt tot het maken van meters. In de werkfase is er geen volgend team of klas. Ontwikkelen initieer je vaak zelf. Werkgevers kunnen helpen, maar het initiatief ligt bij jou.

Recentelijk bereikte ik mijn sportieve doel met hulp van mijn coach Thijs. Hij gaf instructies, besprak voortgang, motiveerde en mede dankzij hem behaalde ik mijn doel met een glimlach.

Zakelijk je doelen stellen is niet eenvoudig voor iedereen. Mijn concrete doel geeft richting aan mijn professionele ontwikkeling. Net zoals ik een ‘Thijs’ heb voor sport, heb ik zakelijk een ‘Thijs’ voor focus, loopbaankoers en werkplezier.

Bij Amplooi, waar ik nu actief ben, zijn veel ‘Thijs’-collega’s. Experts als Michael, Lydia, Marieke, Remco, Bea, Annet en nog veel meer die je uitdagen het beste uit jezelf of je organisatie te halen. Zij zien jou, begrijpen je en helpen je koers te bepalen, ook bij tegenslagen. Werkgevers stellen steeds vaker onze ‘Thijs’ beschikbaar.

Ik gun iedereen een Thijs!